Unik morotskaka med polkafrosting

Unik morotskaka med polkafrosting

Av:
35 bitar
Baka i långpanna! Det här receptet ger ca. 35 bitar, perfekt att bjuda på till fikat!
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 250 g smör, smält
    3. 3 dl strösocker
    4. 3 ägg
    5. 200 g morötter, fint rivna
    6. 4 dl vetemjöl
    7. 1 tsk bakpulver
    8. 1 tsk kanel
    9. 1 knivsudd muskotnöt
    10. 1/2 tsk salt
    11. 80 g pumpakärnor
    12. 200 g mörk choklad
  2. Frosting

    1. 60 g smör, rumsvarmt
    2. 4 dl florsocker
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 1 msk apelsinsaft
    5. 100 g färskost
  3. Garnering

    1. 1 dl hackade polkagrisar

Gör så här

    1. 1.

      Vispa kraftigt samman smält smör, socker och ägg. Rör i de rivna morötterna.

    2. 2.

      Blanda vetemjöl, bakpulver, kryddor och pumpakärnor. Vänd ner i smeten. Hacka chokladen och rör ner.

    3. 3.

      Lägg ett bakplåtspapper i botten av en smord långpanna, häll i smeten och grädda i ca 25-30 minuter. Låt svalna.

    4. 4.

      Frosting: Rör samman smör, florsocker, vaniljsocker, apelsinsaft och färskost till en jämn smet. Bred frostingen över den avsvalnade kakan och skär upp i rutor. Toppa med några hackade polkagrisar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?