Ungersk gulaschsoppa med högrev

Ungersk gulaschsoppa med högrev

Av: / Foto: alltommat.se
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 500 g benfri högrev
    2. 0.25 msk salt till köttet
    3. 1 st gul lök
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 1+1 msk olivolja
    6. 10+10 g smör
    7. 1 msk paprikapulver
    8. 1-2 tsk kummin
    9. 1 msk tomatpuré
    10. 0.5 tsk chilipeppar
    11. 0.5 dl vatten
    12. 1 st oxbuljongtärnig
    13. 2.5 dl porter
    14. 1 burk krossade tomater (400g)
    15. 1 krm svartpeppar
    16. 5 st potatisar (350g)
    17. 1 st röd paprika
    18. 1 st citron, pressad saft
    19. 0.5 tsk salt
  1. Gremolata

    1. 1 st vitlöksklyfta
    2. 1 knippe bladpersilja
    3. 1 st citron, rivet skal

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i tärningar. Blanda bitarna med 1/2 msk salt och ställ åt sidan.

    2. 2.

      Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja och 10 g smör i en stekpanna tills löken blir genomskinlig.

    3. 3.

      Tillsätt paprikapulver, kummin, tomatpuré och chilipeppar och fräs ytterligare ca 2 min. Lägg löken i en gryta.

    4. 4.

      Bryn köttet i 1 msk olja och 10 g smör i omgångar tills det får fin färg.

    5. 5.

      Lägg köttet i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärningar, porter, tomatkross och peppar. Låt sjuda under lock 1–2 timmar. Hit kan förberedas redan dagen före.

    6. 6.

      Skala potatisen och skär den i tärningar. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda ner potatis och paprika i grytan och sjud under lock ytterligare ca 15 min, tills potatisen är mjuk.

    7. 7.

      Smaka av med citronsaft och 1 tsk salt.

    8. 8.

      Gremolata: Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Blanda vitlök, persilja och citronskal till ett strössel.

    9. 9.

      Servera grytan med gremolata och smetana eller crème fraiche.

Är innehållet i detta recept olämpligt?