Underbar caffe latte-glass

Underbar caffe latte-glass

Av: / Foto: Anders Norrsell
25 min
4 portioner
Kaffe blir riktigt läckert i frysta desserter. Här kombinerat med mumsigt kakkross.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. 4 st äggulor
    2. 1 1/2 dl florsocker
    3. 1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
    4. 1 1/2 dl yoghurt med minst 10 % fetthalt (grekisk/turkiskt/rysk)
    5. 4 dl vispgrädde
  1. Fyllning

    1. 2 msk hett vatten
    2. 2 tsk nescafépulver
    3. 1 tsk socker
    4. 125 g chocolate chip cookies + ev till extra garnering
    5. ev chokladströssel

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp vattnet till fyllningen och tillsätt nescafépulver och socker. Rör om tills allt har löst sig. Krossa ca 100 g cookies grovt och häll kaffelösningen över.

    2. 2.

      Vispa äggulor och florsocker riktigt pösigt. Rör försiktigt ner vaniljsocker och yoghurt. Vispa grädden fluffigt, men inte för hårt så den blir grynig.

    3. 3.

      Vänd ner grädden med stora tag, sist vänds kakkrosset med kaffet ner lite slarvigt. Häll upp i en bakpappersklädd form, ca 1 liter. Strö över resterande kakkross. Täck formen med plast och frys i minst 4 timmar. Ta upp formen en stund innan servering. Strö över ev mer strössel eller kaksmulor

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Alla Hjärtans Dag
Är innehållet i detta recept olämpligt?