Ulrikas Tåtra

Ulrikas Tåtra

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 100 g hasselnötter
    2. 1,5 dl socker
    3. 4 st äggvitor
  2. Kräm

    1. 4 st äggulor
    2. 50 g smör
    3. 1/2 dl socker
    4. 2 dl grädde
    5. 1 tsk vaniljsocker
  3. Garnering

    1. 1 1/2 dl vispgrädde
    2. 1 msk socker
    3. 25 g mjölkchoklad

Gör så här

    1. 1.

      Mal nötterna och blanda dem med sockret.

    2. 2.

      Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner nötblandningen.

    3. 3.

      Häll massan i en smord och brödad form med löstagbar botten. Grädda i 200° i 15-20 minuter.

    4. 4.

      Krämen: Blanda äggulor, smör, socker, grädde i en kastrull och sjud under omrörning till krämen tjocknar. Rör den tills den kallnat och tillsätt då vaniljsocker.

    5. 5.

      Bred krämen över tårtbottnen och täck med vispad grädde. Garnera med riven choklad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?