Ulrikas snabblagade kycklinggratäng

Ulrikas snabblagade kycklinggratäng

Av:
30 min
4 portioner
Krämigt god
Annons

Ingredienser

    1. 1 blomkålshuvud
    2. 1 broccoli
    3. 1 kycklingbuljongtärning
    4. 500 g kycklingfilé
    5. 2 tsk olivolja
    6. 1 tsk franska örter eller andra örter
    7. 1 hackad gul lök
    8. 2 dl vispgrädde
    9. 2½ dl crème fraiche
    10. 2 dl riven västerbottensost
    11. 1 msk dijonsenap
    12. salt
    13. svartpeppar
    14. färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Skär buketter av blomkål och broccoli. Koka med buljongtärningen i vattnet, ca 3 min. Lägg avrunnen kål och broccoli i en ugnsform.

    2. 2.

      Skär kycklingen i bitar. Stek några min i olivolja med örter, salt, svartpeppar och lök. Tillsätt grädde, crème fraiche, riven ost, senap, salt och peppar. Koka upp.

    3. 3.

      Häll såsen över broccoli/ blomkål, gratinera i 225° ca 15 min. Garnera med timjan. Servera med sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?