Ulrikas läckra falukorv fylld med äpplen och ost

Ulrikas läckra falukorv fylld med äpplen och ost

Av: / Foto: Malte Danielsson
4 port
Ugnsgratinerad falukorv med både fräscha äpplen och krämig ost är vardagsmat att längta efter. Testa Ulrika Davidssons goda recept och servera med grönsaker.
Fler recept på:
Svensk husmanskost
Annons

Ingredienser

    1. 600 g falukorv
    2. 1 äpple
    3. 1/2 dl sötstark senap
    4. 100 g ost i skivor
    5. 1 skivad rödlök
    6. 165 g färsk senap
    7. salt, peppar
    8. färsk persilja
  1. Senapskräm

    1. 1 1/2 dl crème fraiche
    2. 2 msk sötstark senap
    3. 1 msk dijonsenap
    4. salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Snitta falukorven och lägg den i en ugnsfast form.

    2. 2.

      Skiva halva äpplet tunt. Bred senap i korvsnitten och stoppa ner äppelskivor och ost. Grädda i 200°, 20 min.

    3. 3.

      Skiva äppelhalvan. Fräs lök, spenat och äpple i olivolja. Salta och peppra.

    4. 4.

      Blanda senapskrämen.

    5. 5.

      Lägg grönsakerna på ett fat, lägg korven över. Garnera med persilja. Servera med
senapskrämen.

Fler recept på:
Svensk husmanskost
Är innehållet i detta recept olämpligt?