Ulrikas färgsprakande 
smörgåstårta – Vego

Ulrikas färgsprakande 
smörgåstårta – Vego

Av: / Foto: Malte Danielsson
10 portioner
Fixa härlig vegetarisk smörgåstårta med smakrika fyllningar. Cashewnötter, mandel och avokado tar klassikern till nya höjder. Botten är hembakat fröbröd.
Annons

Ingredienser

  1. Fröbrödsbotten

    1. Ugn 175°
    2. 2 ägg
    3. 1/4 burk kesella, 10 %
    4. 1/2 msk bakpulver
    5. 1/2 msk brödkryddor
    6. 1/4 tsk salt
    7. 30 g sesamfrön
    8. 30 g kruskakli
    9. 35 g solrosfrön
    10. 1/4 dl linfrön
    11. 25 g smält smör
  2. Fyllning 1 - Morotsröra

    1. 3 moröter
    2. 1 dl cashewnötter
    3. 1 dl skållade mandlar
    4. 1 dl konserverade kikärter
    5. 1 dl hackad bladpersilja
    6. saft av 1 citron
    7. salt, svartpeppar
  3. Fyllning 2 - Avokadoröra

    1. 3 avokador
    2. 1-2 vitlöksklyftor
    3. 1 gul lök
    4. salt, svartpeppar
    5. saft av 1/2 citron
  4. Topping och garnering

    1. brysselkålsblad
    2. riven rödkål
    3. hyvlade morötter
    4. ärtskott
    5. strimlade sockerärter
    6. mango
    7. granatäpple
    8. jordgubbar
    9. färdigsköpt algsallad
    10. svarta sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienser till bottnen. Forma tre runda kakor på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i 175°, ca 15 min. Låt svalna.

    2. 2.

      Skala morötterna och riv dem grovt. Lägg alla ingredienser till morotsröran i en matberedare. Mixa till en jämn smet. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

    3. 3.

      Lägg avokadon i en matberedare med vitlök och lök. Mixa till en jämn smet. Smaka av med salt, peppar och 
citronsaft.

    4. 4.

      Lägg en botten på ett serveringsfat. Bred på hälften av avokadoröran. Lägg över en botten och bred på morotsröra. Toppa med den sista bottnen och bred på resten av avokadoröran.

    5. 5.

      Lägg på brysselkålsblad, rödkål, morötter, ärtskott, sockerärter, mango, granatäpple, jordgubbar och algsallad. Strö över svarta sesamfrön.

Är innehållet i detta recept olämpligt?