Ugnstekt falukorv med mos

Ugnstekt falukorv med mos

Av: / Foto: Anna
40 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 800 gr Falukorv
    2. 2 st Gul lök
    3. Ketchup
    4. Senap
    5. Ostskivor
    6. Ströbröd
    7. Potatis
    8. Grädde/mjölk
    9. Smör
    10. Äggula
    11. Muskotnöt
    12. Salt
    13. Vitpeppar
    14. Sallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Dra av skinnet på korven och skär den i skivor inte hela vägen ner.

    3. 3.

      Strimla lökarna.

    4. 4.

      Smöra den stora ugnsfasta formen och lägg i korven. Ellas korvbit är klar.

    5. 5.

      På Annas korvbit breds senap mellan korvskivorna och sen trycks lök ner mellan. Lägg ostskivor ovanpå och strö över lite ströbröd.

    6. 6.

      På Niklas korvbit trycks lök ner mellan korvskivorna. Spruta senap, ketchup och smör på korven. Lägg ostskivor ovanpå och strö över lite ströbröd.

    7. 7.

      Lägg resterande lök bredvid korven i formen. Lägg på smör på löken. Grädda i ugnen i ca 20 min.

    8. 8.

      Skala potatisarna och koka tills dem är mjuka. Mosa dem, häll i smör, grädde/mjölk, äggula och krydda med muskotnöt, salt och vitpeppar. Vispa till jämn mos.

    9. 9.

      Serveras med sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?