Ugnsstekta sardiner

Ugnsstekta sardiner

Av:
2 port
Alla sallader passar bra till, liksom ångkokt savojkål och ugnsbakad pumpa från plåten.
Annons

Ingredienser

    1. 400 g sardiner (färska eller djupfrysta)
    2. 2 citroner
    3. 1 klyfta vitlök
    4. fett till ugnsformen
    5. 2 tsk timjan (färsk)
    6. salt
    7. peppar
    8. 2 dl grönsaksbuljong
    9. 1 msk olivolja
    10. 2 msk mandelspån
    11. 1 knippe gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°C.

    2. 2.

      Skölj sardinerna under kallt vatten och klappa dem torra med hushållspapper. Pressa den ena citronen och droppa saften över fiskarna. Skala och finhacka vitlöken.

    3. 3.

      Skiva den andra citronen tunt och klä botten av en ugnsfast och smord form med citronskivor. Strö över timjan och vitlök. Lägg sardinerna på citronbädden och salta och peppra.

    4. 4.

      Häll på grönsaksbuljong och olivolja. Strö mandelspån över fisken och ugnsbaka den i ca 30 min. Späd med liten vatten vid behov. Strö gräslök över de färdiga sardinerna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?