Ugnsstekt torsk

Ugnsstekt torsk

Av:
3 port
Annons

Ingredienser

    1. 800 g torsk
    2. salt
    3. peppar
    4. 1 citron
    5. 1 gurka
    6. 500 g körsbärstomater
    7. 2 msk olivolja eller kokosolja
    8. 1 msk kapris
    9. 2 kvistar basilika, timjan, koriander, eller dill

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 220°C.

    2. 2.

      Skölj fisken under kallt vatten. Droppa över pressad citron, salta och peppra. Skala och skiva gurkan. Halvera tomaterna.

    3. 3.

      Pensla en ugnsfast form med lite olja, lägg ner gurkskivor och tomathalvor. Salta, peppra och strö över kapris. Lägg fisken på gurkan och tomaterna och ringla över resten av oljan.

    4. 4.

      Ugnsstek fisken ca 25 min.

    5. 5.

      Grovhacka basilikabladen och strö över fisken.

Är innehållet i detta recept olämpligt?