Ugnsstekt rotselleri med fetaostsås

Ugnsstekt rotselleri med fetaostsås

Av: / Foto: Kent Jardhammar
35 min
4 portioner
Nästan som biff – panerad rotselleri är ett utmärkt alternativ när du vill ha grönsaker på menyn. Yoghurtsåsen med fetaost blir ett krämigt och gott tillbehör.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Budgetmat, Fetaost, Broccoli
Annons

Ingredienser

    1. 1 st rotselleri, ca 750 g
    2. 1 msk olja
    3. 1 st ägg
    4. ströbröd eller pankopanering
    5. 1 tsk flingsalt
    6. 1 krm svartpeppar
  1. Matvete

    1. 2 dl matvete
    2. 300 g broccoli
  2. Fetaostsås

    1. 3 dl turkisk yoghurt
    2. 100 g fetaost eller getost

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta och skala rotsellerin. Skär den i 1/2 cm tjocka skivor och panera dem först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Stek dem ljusbruna på medelvärme i en stekpanna.

    2. 2.

      Lägg dem sedan på en plåt. Salta och peppra. Stek i ugnen i 175° ca 20 min.

    3. 3.

      Dela broccolin i små buketter och koka dem i saltat vatten ca 8 min. När vattnet kokar lägg ner matvetet och koka den samtidigt i samma kastrull (8 min). Blanda såsen.

    4. 4.

      Servera rotsellerin med matvete/broccoli-blandningen och fetaostsåsen.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Budgetmat, Fetaost, Broccoli
Är innehållet i detta recept olämpligt?