Ugnsstekt laxfilé med sallad på rödkål och blodapelsin

Ugnsstekt laxfilé med sallad på rödkål och blodapelsin

Av: / Foto: Emma Eriksson
40 min
4 personer
Riktigt smarrig ugnsstekt laxfilé med sallad på rödkål och blodapelsin.
Fler recept på:
Sallad, Ugnsbaka , Rödlök, Basilika, Rödkål, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 4 laxfiléer
    2. salt, peppar
    3. 4 msk färdig pesto på burk
  1. Sallad

    1. 600 g rödkål
    2. 2 st blodapelsiner
    3. 1/2 st rödlök
    4. 25 g pumpafrön
    5. 3 msk olivolja
    6. 2 msk blodapelsinsaft
    7. salt, peppar
    8. färsk basilika, efter smak

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Lägg laxen i en smord ugnsform, salta och peppra. Bred pesto över fisken.

    3. 3.

      Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

    4. 4.

      Strimla kålen tunt. Skär filéer ur apelsinerna och pressa ut saft från det som blir över. Skär rödlöken i tunna skivor.

    5. 5.

      Rosta pumpafrön i en het torr stekpanna under omrörning.

    6. 6.

      Vispa ihop olja, blodapelsinsaft, salt och peppar.

    7. 7.

      Blanda kål, apelsin, lök och hela basilikablad och sprid ut på ett fat. Strö över pumpafrön och ringla över dressingen.

Fler recept på:
Sallad, Ugnsbaka , Rödlök, Basilika, Rödkål, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?