Ugnsstekt lax med bönsallad och Hollandaissås

Ugnsstekt lax med bönsallad och Hollandaissås

Av: / Foto: http://www.veckansmiddag.com/ugnsstekt-l
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 4 bitar lax
    2. 1 st citron
    3. 1 tsk salt
    4. Nymald svartpeppar
  1. Bönsallad

    1. 200 g haricots vert
    2. 1 st rödlök
    3. 1 st vitlöksklyfta
  2. Hollandaisesås

    1. 200 g smör
    2. 4 st ägg
    3. 4 tsk vatten
    4. salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°C

    2. 2.

      Lägg laxbitarna i en ugnsfast form. Pressa över citron. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

    3. 3.

      Skär rödlök och vitlök i tunna skivor. Fräs mjukt i olja i en stekpanna, ca 5-6 minuter. Lägg sedan i haricots vert och låt allt bli varmt. Salta och peppra.

    4. 4.

      Hollandaisesås: Smält smöret. Ställ åt sidan och låt svalna lite medan du förbereder resten. Knäck äggen i en liten kastrull och blanda med vattnet. Ta en större kastrull och koka upp vatten. Sänk plattan så vattnet sjuder. Ställ ner kastrullen med äggen i vattenbadet och rör tills äggen börjar tjockna. Ta av kastrullen från värmen och häll sakta det smälta smöret ner i äggröran medan du rör kraftigt. Såsen ska vara slät och glansig när den är färdig. Smaka av med salt o peppar.

    5. 5.

      Servera laxen med bönsallad och hollandaissås. Gärna en skiva citron också

Är innehållet i detta recept olämpligt?