Ugnsstekt lax med basilika

Ugnsstekt lax med basilika

Av:
30 min
Lax, basilika och citron i en fin kombination. Med pressad potatis som tillbehör får man lätt i sig den goda såsen och broccoli och purjolök ger ytterligare doft, smak och färg.
Annons

Ingredienser

  1. Sås

    1. 1 kruka Basilika
    2. 1 st Citron
    3. 2 1/2 dl Grädde
    4. 1 tsk Majsstärkelse
  2. Fisk

    1. 4 bitar Lax
  3. Tillbehör

    1. 250 gr Broccoli
    2. 1/2 st Purjolök

Gör så här

    1. 1.

      Tina laxen.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 175˚C.

    3. 3.

      Lägg laxen i en ugnssäker form.

    4. 4.

      Strimla basilikan. Riv skalet från citronen och pressa ur saften.

    5. 5.

      Koka upp grädden med citronskal. Red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten. Smaka av med citronsaft.

    6. 6.

      Blanda ner basilikan och häll såsen över fisken. Salta och peppra och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.

    7. 7.

      Plocka broccolin i buketter. Skölj och strimla purjolöken. Koka broccolin i saltat vatten i 4 minuter och lägg ner purjolöken den sista minuten. Häll av vattnet och låt rinna av.

    8. 8.

      Till servering: Servera laxen med broccoli, purjolök och kokt potatis eller pressad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?