Ugnsstekt lammsadel med rosmarin och vitlök, ugnsstekt potatis

Ugnsstekt lammsadel med rosmarin och vitlök, ugnsstekt potatis

Av: / Foto: Eva Hildén-Smith
90 min
8 portioner
Lamm - när det är som godast med rosmarin och vitlök!
Fler recept på:
Potatis, Chili, Vitlök, Broccoli, Bönor, Lamm
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 1,2 kg potatis, fast sort salt
    3. nymald svartpeppar
    4. ½ dl extra jungfruolivolja
    5. 1 st lammsadel, ca 2 kg, putsad
    6. 4 st vitlöksklyfor
    7. 1 kruka rosmarin
  1. Tillbehör

    1. bondbönor med pancetta
    2. kronärtskockor
    3. chilifrästa broccoliblad eller mangold

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200˚.

    2. 2.

      Skala potatisen, skär den i grova bitar och lägg i en smord långpanna. Strö över salt och peppar, ringla över olja och blanda så att potatisbitarna blir insmorda.

    3. 3.

      Skala vitlöksklyforna och halvera på längden. Plocka av småkvistar från rosmarinplantan. Gör centimeterdjupa jack i köttet med en knivspets och stick in vitlök och rosmarin.

    4. 4.

      Stek mitt i ugnen tills potatisen och köttet är klart. Köttet är genomstekt när innertemperaturen är cirka 65˚.

    5. 5.

      Lägg lammsadeln på en skärbräda och potatisen på ett serveringsfat, skiva köttet och lägg det på potatisbädden. Servera med grönsakstillbehören.

Fler recept på:
Potatis, Chili, Vitlök, Broccoli, Bönor, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?