Ugnsrostad rotselleri

Ugnsrostad rotselleri

Av:
90 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 liten rotselleri
    2. 50 g smör
    3. 2 msk vitvinsvinäger
    4. 1 tsk dijonsenap
    5. 0,5 dl olja
    6. 1 msk kapris (hackad)
    7. 1,5 msk färska örter (t ex timjan eller körvel)
    8. salt
    9. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°C.

    2. 2.

      Skrubba sellerin väl. Gnid in den med smör och salta och peppra runt om.

    3. 3.

      Lägg sellerin i en ugnssäker form och baka mitt i ugnen i 50-60 min tills den är mjuk och har fått en fin rostad yta.

    4. 4.

      Rör ihop vinäger och senap i en skål. Blanda ner oljan under konstant omrörning och tillsätt sedan hackad kapris och röster. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Skär rotsellerin i skivor och servera med ört- och kaprisvinägretten.

Är innehållet i detta recept olämpligt?