Ugnsrostad kyckling och potatis med coleslaw

Ugnsrostad kyckling och potatis med coleslaw

Av:
45 min
4 personer
Annons

Ingredienser

    1. 900 g potatis
    2. olja att ringla över
    3. peppar
    4. 900 g kycklingfiléer
    5. 3 msk sweet chilisås
    6. 3 tsk soja
    7. 2 st vitlöksklyftor
    8. 1 påse valfri sallad
    9. 1 ark bakplåtspapper
  1. Coleslaw

    1. 1,5 dl gräddfil
    2. 3 msk sweet chilisås
    3. 1 tsk dijonsenap
    4. 1 påse råkostsallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C.

    2. 2.

      Potatis: Borsta, skölj och skär potatisen i smala halvor. Lägg potatisen på ena plåthalvan. Ringla över olja och krydda med peppar.

    3. 3.

      Kyckling: Skär kycklingfiléerna i smala halvor. Lägg kycklingen på andra halvan av plåten. Krydda med peppar.

    4. 4.

      Lägg plåten mitt i ugnen i 15 minuter.

    5. 5.

      Blanda sweet chilisås, soja och pressad vitlök i en liten skål. Ta ut plåten (efter 15 minuter) och pensla kycklingen med såsblandningen.

    6. 6.

      Lägg plåten mitt i ugnen i ytterligare 15 minuter.

    7. 7.

      Coleslaw: Blanda gräddfil, sweet chilisås och dijonsenap i en bunke. Ha i råkostsalladen. Krydda med salt och peppar. Blanda väl.

    8. 8.

      Kontrollera att kycklingen är klar. Om nej, låt vara kvar i ugnen i 10 minuter.

    9. 9.

      Servera kycklingen och potatisen med coleslaw och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?