Ugnsrostad kyckling med parmesandressad potatissallad

Ugnsrostad kyckling med parmesandressad potatissallad

Av:
45 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Kyckling

    1. 1.2 kg Kycklingben
    2. 1 msk torkad oregano
    3. 1 msk paprikapulver
    4. 1 tsk salt
    5. svartpeppar
  2. Potatis

    1. 1 kg Småpotatis
    2. 1 tsk torkad rosmarin
    3. 1 tsk salt
    4. olivolja
    5. svartpeppar
  3. Parmesandressing

    1. 1 påse riven parmesan
    2. 2 dl matyoghurt
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 2 msk vitvinsvinäger
    5. 1 tsk salt
    6. 2 tsk dijonsenap
    7. svartpeppar
  4. Potatissallad

    1. 1 ask cocktailtomater
    2. 1 st rödlök
    3. 1 frp romansallad
    4. 1 msk vitvinsvinäger
    5. Parmesandressing
    6. Potatis

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 250 grader.

    2. 2.

      Ugnsrostad kyckling och potatis: Krydda 1.2 kg kycklingben med 1 msk torkad oregano, 1 msk paprikapulver, 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Lägg på ena sidan av en smord ugnsplåt. Halvera 1 kg småpotatis och lägg på den andra sidan av plåten. Blanda potatisen med lite olivolja, 1 tsk torkad rosmarin, 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 20-25 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 82°C) och potatisen är klar.

    3. 3.

      Parmesandressing: Lägg 1 påse riven parmesan, 2 dl matyoghurt, 2 vitlöksklyftor (skivade), 2 msk vitvinsvinäger, 1 tsk salt och 2 tsk dijonsenap i en mixerbunke. Mixa slätt och smaka av med lite nymald svartpeppar.

    4. 4.

      Potatissallad: Halvera 1 ask cocktailtomater, skiva 1 rödlök tunt och bryt 1 romansallad i mindre bitar. Lägg i en salladsskål och blanda ner rostad potatis, 1 msk vitvinsvinäger och parmesandressingen.

    5. 5.

      Servera ugnsrostad kyckling med parmesandressad potatissallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?