Ugnspannkaka med sidfläsk

Ugnspannkaka med sidfläsk

Av:
60 min
4
Annons

Ingredienser

    1. 5 ägg
    2. 1 l mjölk, 3%
    3. 1 tsk salt
    4. 2 msk smör
    5. 1 gul lök (valfritt)
    6. 150 g rökt rimmat sidfläsk

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ungen på över- och undervärme på 230 grader och placera en ugnssäker form till pannkakan i ugnen så den blir varm.

    2. 2.

      Börja med pannkakssmeten genom att smälta smöret.

    3. 3.

      Blanda parallellt äggen med mjöl och hälften av mjölken och blanda runt tills den är helt slät.

    4. 4.

      Låt smöret komma ner i temperatur innan den går i smeten. Häll ner lite mjölk för att snabba på nedkylningen. Tillsätt den sista mjölken, smöret, samt lite salt och blanda runt. Ställ pannkakssmeten åt sidan.

    5. 5.

      Strimla fläsket i tunna strimlor. Fortsätt med löken, fint hackad.

    6. 6.

      Ta ut formen från ugnen, häll lite matolja i botten och häll ner sidfläsk samt löken och fördela jämnt i formen. Ställ tillbaka i ugnen och låt steka där i ca 10 minuter.

    7. 7.

      Ta ut formen ur ugnen, slå på smeten.

    8. 8.

      Baka sedan i ugnen på 230 grader i ca 30 minuter.

    9. 9.

      Servera din ugnspannkaka tillsammans med lingon!

Är innehållet i detta recept olämpligt?