Ugnspannkaka med fläsk, äpplen och hasselnötter

Ugnspannkaka med fläsk, äpplen och hasselnötter

Av:
4 portioner
Krydda upp den klassiska ugnspannkakan med lite timjan, rödlök, äpple och rostade nötter. En matig och god vardagsmiddag som serveras med rårörda lingon. Fläsket kan uteslutas för en vegetarisk middag.
Annons

Ingredienser

  1. Pannkakssmet

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 1 tsk salt
    3. 6 dl mjölk
    4. 3 st ägg
  2. Fläsk

    1. 1 msk smör
  3. Fyllning

    1. 2 st rödlökar
    2. 2 st syrliga äpplen
    3. 1 msk smör
    4. 1 tsk timjan
    5. 1 dl hasselnötter
  4. Till servering

    1. färsk timjan
    2. rårörda lingon ev blandade med gräddfil

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C.

    2. 2.

      Smörj en långpanna ca 30 x 40 cm med matfett (för 4 port).

    3. 3.

      Pannkakssmet: Blanda vetemjöl och salt i en stor bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa ner ett ägg i taget.

    4. 4.

      Fläsk: Skär bort svålen på fläsket och strimla resten. Stek fläsket tills det får lite färg i matfettet i en stekpanna. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.

    5. 5.

      Fyllning: Skala, halvera och skär löken i skivor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor (skala om du vill). Stek lök och äpple ca 3 minuter i matfettet i stekpannan tillsammans med timjan och socker. Lyft upp och lägg äppelfräset åt sidan och torka sedan ur pannan.

    6. 6.

      Rosta nötterna i stekpannan tills de får lite färg.

    7. 7.

      Häll smeten i långpannan. Fördela fläsk, timjanäpplen och nötter ovanpå. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?