Ugnspannkaka med bacon och lingonsylt

Ugnspannkaka med bacon och lingonsylt

Av: / Foto: Kent Jardhammar
40 min
1 plåt
Förgyll vardagen med en klassisk ugnspannkaka, underbart ackompanjerad av krispigt bacon, söt lingonsylt och fräscha rivna morötter.
Fler recept på:
Budgetmat, Svensk husmanskost, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 1 paket strimlat bacon, 125 g
    2. 7 dl mjölk
    3. 4 st ägg
    4. 4 1/2 dl vetemjöl
    5. 1/2 tsk salt
    6. lingonsylt

Gör så här

    1. 1.

      Strimla baconet och strö ut strimlorna på en liten plåt. Stek i ugnen i 225° ca 10 min.

    2. 2.

      Vispa samman hälften av mjölken, ägg, mjöl och salt. Häll i resten av mjölken. Häll det över baconet och ställ in i ugnen längst ner i ytterligare 25 min.

    3. 3.

      Servera ugnspannkakan med lingonsylt och riven morot.

Tips från kocken

För att få en glutenfri maträtt: Byt ut vetemjölet mot ca 3 1/2–4 dl glutenfri mjölmix, tillsätt även 1 tsk fiberhusk.
Fler recept på:
Budgetmat, Svensk husmanskost, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?