Ugnspankaka

Ugnspankaka

Av:
40 min
4 port
Allas vår älskade ugnspannkaka! Servera med sylt eller fruktmos.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Pannkakor
Annons

Ingredienser

    1. 1 msk smör eller margarin
    2. 3 st ägg
    3. 8 dl mjölk
    4. 4 dl vetemjöl
    5. 1/2 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C. Smörj en långpanna, 30x40 cm, med matfettet.

    2. 2.

      Vispa sönder äggen lätt. Tillsätt hälften av mjölken samt hela mängden mjöl och salt. Vispa detta till en slät smet och fyll på med resten av mjölken. Häll smeten i långpannan. Sätt in den i mitten av ugnen.

    3. 3.

      Grädda pannkakan i ca 30 min eller tills den fått vacker guldbrun färg och smeten blivit helt stel.

    4. 4.

      Låt pannkakan stå några minuter innan den skärs i bitar.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Pannkakor
Är innehållet i detta recept olämpligt?