Ugnsomelett med gräddig svamp och löjrom

Ugnsomelett med gräddig svamp och löjrom

Av:
75 min
12 Pers
Servera omeletten snyggt i små portionsformar. Toppa med lyxig löjrom.
Annons

Ingredienser

  1. Omelett

    1. 6 St Ägg
    2. 4 Dl Mjölk
    3. 1 Dl Vispgrädde
    4. 1 Tsk Salt
    5. 1 Krm Nymald vitpeppar
  2. Topping

    1. 300 G Kantareller
    2. 0,5 Tsk Salt
    3. 1 Dl Vispgrädde
    4. 1 Krm Nymald vitpeppar
    5. 2 Msk Smör
    6. 100 G Löjrom
    7. 2 Msk Finskuren gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Om du använder torkad svamp (ca 25 gram), lägg den i kallt vatten 2-3 timmar.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 125 grader och ställ in en långpanna med vatten i ugnen.

    3. 3.

      Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll ca 0,75 dl smet i smorda portionsformar.

    4. 4.

      Grädda formarna i vattenbad 45 min - 1 timme eller tills smeten stelnat.

    5. 5.

      Skär svampen i mindre bitar. Fräs den i smör på medelvärme ca 10 min. Krydda med salt och vitpeppar.

    6. 6.

      Häll på grädden och låt sjuda ca 2 min. Fördela svampen på äggstanningen. Lägg en tesked löjrom på varje. Strö över gräslök och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?