Ugnsomelett

Ugnsomelett

Av:
20 min
4 port
Ugnsomelett är en härlig klassiker på smörgåsbordet. Ofta serveras omeletten med en stuvning, som kan förberedas i god tid. Själva omeletten måste dock lagas i sista stund; den är godast nylagad. Passar även som lätt lunchrätt.
Annons

Ingredienser

  1. ingredienser

    1. 5 st ägg
    2. 4 dl mjölk
    3. lite salt o malen vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Vispa upp äggen med salt och peppar. Vispa ner mjölken, lite i taget. Lägg matfettet i formen som omeletten ska gräddas i och låt det smälta i ugnen. Lossa försiktigt omeletten från kanten av formen.

    2. 2.

      Ta ut formen och häll i omelettsmeten. Grädda omeletten i 250° i ca 15 minuter. Tiden beror på hur stor formen är. Omeletten ska stelna, få vacker färg och höja sig en smula.

    3. 3.

      Ska omeletten serveras med stuvning kan du antingen bara hälla stuvningen över och garnera med klippt persilja, eller så kan du vända över omeletten på en tallrik, låta halva omeletten glida tillbaka i pannan, hälla på stuvningen och vika över den andra halvan. Ser mycket elegant ut!

Är innehållet i detta recept olämpligt?