Ugnslax med pestotäcke

Ugnslax med pestotäcke

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
God laxrätt i ugn med pestotäcke.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Bönor, Tomater, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 4 st portionsbitar laxfilé, gärna MSC­-märkt
    2. 3 msk pesto
    3. 1 tsk salt
    4. 2 krm peppar
    5. 3 msk solroskärnor
    6. 250 g edamamebönor (gröna sojabönor)
    7. 450 g gröna bönor
    8. 10 st svarta oliver
    9. 150 g delade små tomater
  1. Sås

    1. 2 dl turkisk yoghurt
    2. 1 msk tomatpuré
    3. 1 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Lägg fisken på ett ugnsfat. Bred på pesto, smaksätt med salt och peppar. Strö över solroskärnor och tryck till så de fastnar. Stek i ugnen i 225°, 15 min.

    2. 2.

      Blanda alla ingredienserna till såsen. Koka upp edamamebönorna 1 min och gröna bönor 2 min.

    3. 3.

      Servera laxen med såsen, bönor, svarta oliver och tomater.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Bönor, Tomater, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?