Ugnsgrillade kycklingvingar med dillbroccoli

Ugnsgrillade kycklingvingar med dillbroccoli

Av:
55 min
4 port
Byt ut broccolin mot små blomkålsbuketter eller brysselkål, gärna delade i halvor, det går bra med fryst. Kycklingvingarna går utmärkt att tillaga på utegrill.
Annons

Ingredienser

    1. ½ apelsin, saft + zest
    2. ½ dl olivolja (neutral)
    3. 2 tsk ingefära, mald
    4. 1 tsk salt
    5. 1 krm cayennepeppar
    6. 1,5 kg kycklingvingar
  1. Dillbroccoli

    1. 650 g broccoli
    2. 2,5 dl majonäs
    3. ½ dl dill, finhackad
    4. salt
    5. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Blanda apelsin, olja och kryddor i en liten skål. Lägg kyckling och marinad i en plastpåse.

    3. 3.

      Skaka om ordentligt och marinera 5 minuter eller mer. Lägg i en ugnsfast form.

    4. 4.

      Sätt in i ugnen 45 minuter eller mer tills vingarna fått fin färg och köttet är genomstekt.

    5. 5.

      Koka under tiden broccolin i lättsaltat vatten några minuter. Broccolin ska behålla sitt tuggmotstånd och sin fina färg.

    6. 6.

      Häll av vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och rör om. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt. Servera direkt till kycklingvingarna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?