Ugnsgratinerad laxpanna

Ugnsgratinerad laxpanna

Av: / Foto: Ralph Månsson
35 min
4 portioner
Smarrig vardagsrätt. Grov senap och grillad paprika tillför det lilla extra.
Fler recept på:
Vitlök, Basilika, Potatis, Tomater, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 600 g laxfilé
    3. salt och peppar
    4. 1 st squash, ca 250 g
    5. 2 st röda grillade paprikor från burk
    6. 10 cm purjolök
    7. ca 10 körbärstomater
    8. 4 st vitlöksklyftor
    9. olivolja till stekning
    10. ½ dl vitt vin
    11. 2 dl grädde
    12. 2 dl fiskbuljong
    13. 2 tsk grov dijonsenap
    14. 1 tsk majsstärkelse
  1. Garnering

    1. färsk basilika
  2. Tillbehör

    1. pressad potatis eller ris

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Skär laxfilén i bitar, och krydda dem med salt och peppar.

    2. 2.

      Skär squash och paprikor i bitar. Skiva purjolöken tunt. Halvera tomaterna och skiva vitlöken.

    3. 3.

      Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs grönsakerna några minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform med laxen överst.

    4. 4.

      Koka ihop vin, grädde, buljong och senap cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och red av såsen med majsstärkelsen utrörd i lite vatten.

    5. 5.

      Häll såsen över laxbitarna och grönsakerna och gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter. Garnera med färsk basilika och servera rykande varm till pressad potatis eller ris.

Fler recept på:
Vitlök, Basilika, Potatis, Tomater, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?