Ugnsfisk med tomat

Ugnsfisk med tomat

Av:
40 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl röda linser
    2. 600 g vit fiskfilé
    3. 1 squash
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm peppar
    6. 2 dl riven ost
    7. 250 g kokta, svarta bönor
  1. Tomatsås

    1. 1 hackad gul lök
    2. 2 klyftor hackad vitlök
    3. 1 msk olja
    4. 1 fiskbuljongtärning
    5. 400 g hela tomater på burk
    6. 1/2 tsk salt
    7. 2 krm peppar
    8. 1 msk hackad dill

Gör så här

    1. 1.

      Koka linserna i 12 min. Skär fisken i fyra bitar. Skiva squashen på längden, går bra med en osthyvel, ta bort kärnorna. Ge skivorna ett uppkok i lite vatten

    2. 2.

      Stek gul lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt buljongtärning, tomater, salt, peppar och dill. Koka upp. Häll såsen i en ugnssäker form. Salta och peppra fisken

    3. 3.

      Lägg squashen på fisken och lägg den i formen. Strö över riven ost. Ugnsstek i 225 grader i ca 15 min

    4. 4.

      Servera med kokta linser och svarta bönor

Är innehållet i detta recept olämpligt?