Ugnsbakade tomater

Ugnsbakade tomater

Av:
2 dl
Lägg i en glasburk och täck toppen med olivolja, då håller de sig bättre och olivoljan är dessutom supergod. Kan addera färsk chili av valfri sort, lite balsamvinäger eller andra örter. Använd i sallad, eller blanda i oliver.
Annons

Ingredienser

    1. 2 nävar tomater (små)
    2. en skvätt olivolja
    3. 4 klyftor vitlök
    4. några kvistar timjan
    5. lite flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 120-130 grader.

    2. 2.

      Skölj och dela tomaterna i halvor, lägg i en ugnsfast form.

    3. 3.

      Häll över olivolja, flingsalt, timjan, skalade och halverade vitlöksklyftor och ringla över olivolja.

    4. 4.

      Ställ in i ugnen cirka 2-3 timmar, rör om försiktigt då och då. När vattnet som bildas börjar torka in brukar jag ha lite tätare koll och ta ut dem precis när de börjar bli lite gyllene på sina ställen, då tycker jag att de smakar som godast.

Är innehållet i detta recept olämpligt?