Ugnsbakade grönsaker med entrecote

Ugnsbakade grönsaker med entrecote

Av:
35 min
4 port
Byt gärna ut köttet mot benfria fläskkarréskivor eller kycklingbröstfilé, gärna med skinn på. Rätten kan med fördel göras sommartid på grillen. Använd då en grillswokpanna som sätts direkt på grillen eller trä grönsakerna på spett.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g broccoli
    2. 1 hel vitlök
    3. 300 g cocktailtomater, olika färger
    4. 3 msk olivolja
    5. 1 msk timjan, oregano eller basilika, torkad
    6. 700 g entrecote, skivad
    7. salt
    8. peppar
  1. Sardellsmör

    1. 20 g sardeller
    2. 150 g smör, rumstempererat
    3. 1 msk citronjuice
    4. salt
    5. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda smör, hackade sardeller, citronsaft samt salt och peppar för hand med gaffel eller elvisp. Ställ i kylen.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 225 grader. Dela vitlöken utan att skala den. Dela broccolin i buketter, ta gärna med stammen.

    3. 3.

      Lägg hela vitlöksklyftor, broccoli och tomater i en rejäl långpanna. Det ska vara glest mellan grönsakerna. Krydda och ringla över oljan. Rör om ordentligt. Sätt in i ugnen 15 minuter.

    4. 4.

      Salta och peppra köttet och pensla med olivolja. Hetta upp en stek- eller grillpanna och halstra några minuter på varje sida så att köttet får fin stekyta.

    5. 5.

      Ta ut långpannan och fös undan grönsakerna något för att ge plats åt köttet.

    6. 6.

      Sänk värmen till 200 grader och sätt in i ugnen igen 10 minuter eller mer, beroende på hur du vill ha ditt kött - rare, medium eller genomstekt.

    7. 7.

      Servera direkt med en rejäl klick sardellsmör på varje köttbitt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?