Beredning: Blötlägg 2 dl okokta vita bönor över natten. Häll av vattnet och lägg bönorna i en kastrull. Tillsätt nytt vatten, en liten nypa salt och 1 skalad gul lök delad på mitten. Koka tills bönorna börjar mjukna, ca 15 min. (Bönorna ska inte koka sönder.)
Ta upp och spara löken. Häll av vattnet men spara hälften till senare. Lägg bönorna i en ugnsfast form, ca 20 cm i Ø eller portionsformar.
Fräs paprikapulvret i rapsoljan i en liten stekpanna under omrörning. Häll paprikaoljan över bönorna och tillsätt 2 dl av det sparade kokvattnet. Salta och peppra och rör ner maizenan.
Lägg i den kokta löken och några soltorkade tomater. Ställ in i 180° varm ugn och tillaga i ca 40 min. Tillsätt mer av det sparade vattnet om rätten börjar se torr ut.
Knäck i äggen när 7 min av tillagningstiden återstår.
Garnera med hackad bladpersilja före serveringen.