Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Av: / Foto: Kent Jardhammar
35 min
4 portioner
Torskrygg med klassiska smaker som pepparrot och spenat i en krämig sås. Pepparroten varierar i smak så justera mängden tills den passar just dig.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Fisk, Citron, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 4 bitar torskrygg à 150 g
    2. 2 dl Arla Köket® färskost naturell
    3. 1 dl Kelda® mellangrädde
    4. 3 msk finriven pepparrot
    5. 100 g bladspenat
    6. rivet skal och saft av ½ citron
    7. 1 tsk salt
    8. 1 msk hackad persilja
    9. 1 msk ströbröd Ⓖ
  1. Tillbehör

    1. potatis eller potatismos

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Blanda färskost, grädde, pepparrot, spenat och citronsaft. Fördela det i botten av en ugnsform. Lägg på fisken. Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd och strö det över fisken.

    3. 3.

      Stek mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera med potatis eller potatismos.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Fisk, Citron, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?