Ugnsbakad torsk med äggsås

Ugnsbakad torsk med äggsås

Av: / Foto: ica
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Torsk

    1. 500 g torsk
    2. 1 l vatten
    3. 1/2 dl salt
    4. 2 msk hackad dill
    5. 25 g smör
  2. Äggsås

    1. 25 g smör
    2. 2 msk vetemjöl
    3. 2.5 dl vispgrädde
    4. 2 dl mjölk
    5. 1 tsk finrivet citronskal
    6. 0.5 tsk salt
    7. 2 krm vitpeppar
    8. 3 st hårdkokta ägg
    9. 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°C.

    2. 2.

      Skär torsken i 4 bitar. Vispa ihop vatten och salt några minuter tills saltet löses upp. Lägg i torsk och dill, låt rimma 10 minuter.

    3. 3.

      Ta upp torsken och skölj den hastigt i kallt vatten och lägg i en ugnsform. Klicka över smöret och häll ½ dl vatten (för 4 port) i botten på formen. Täck med aluminiumfolie. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.

    4. 4.

      Äggsås: Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt grädde, mjölk och citronskal under vispning. Låt koka upp och koka på svag värme några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Grovhacka äggen och vänd ner tillsammans med persiljan. Häll såsen över torsken. Servera med kokt potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?