Ugnsbakad sötsur kyckling

Ugnsbakad sötsur kyckling

Av:
60 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 450 g kycklingfilé, tärnad
    2. 0,8 dl majsstärkelse
    3. 2 msk majsstärkelse
    4. 2 msk olivolja
    5. 1 burk tärnad ananas (230g)
    6. 0,6 dl ketchup
    7. 2 msk risvinäger
    8. 1 msk soja
    9. 1 tsk pressad vitlök
    10. 1 tsk stevia
    11. 1/8 tsk röda pepparflakes
    12. 1 gul lök, hackad
    13. 1 röd paprika, hackad
    14. 1 gul paprika,hackad
    15. 3 salladslökar, skivad

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 180 grader C. Smörj en ungsform med olja eller använd bakplåtspapper

    2. 2.

      Lägg kycklingen i en påse med 0,8 dl majsstärkelse och skaka för att få kyckling jämnt täckt

    3. 3.

      Värm oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i kycklingen så att den ligger i ett lager. Låt kycklingen få en stekyta men inte bli genomstekt, ca 1-2 min, och ta bort från värmen

    4. 4.

      Häll av juicen från ananasen men spara den till såsen

    5. 5.

      Blanda ihop ananasjuicen, ketchup, risvinäger, soja, vitlök, stevia, röda pepparflakes och 2 tsk majsstärkelse

    6. 6.

      Lägg kycklingen i ugnsformen och tillsätt ananasbitar, lök och röd och gul paprika. Häll såsen jämnt över kycklingen och grönsakerna

    7. 7.

      Täck ugnsformen löst med folie och baka tills såsen bubblar och kycklingen är genomstekt, ca 45 min. Rör runt och vänd plåten när ca halva tiden gått

    8. 8.

      Servera maten toppad med salladslök

Är innehållet i detta recept olämpligt?