Ugnsbakad röding med jalapeñomajonnäs, smörslungad kål och forellrom

Ugnsbakad röding med jalapeñomajonnäs, smörslungad kål och forellrom

Av:
40 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Röding:

    1. 4 st rödingfiléer med skinn, à ca 160 g
    2. olivolja
    3. salt
  2. Smörslungad kål:

    1. 500 g savoykål
    2. 1 purjolök
    3. 50 g smör
    4. 25 g babyspenat
  3. Jalapeñomajonnäs:

    1. 4 dl matolja
    2. 4 jalapeño
    3. 1 klyfta vitlök
    4. 1 kruka persilja
    5. 25 g babyspenat
    6. 2 äggulor
    7. 1 msk dijonsenap
    8. 1 msk vitvinsvinäger
    9. salt
  4. Garnering:

    1. 50 g forellrom
    2. ½ ask smörgåskrasse

Gör så här

    1. 1.

      Jalapeñomajonnäs: Börja med majonnäsen. Skala vitlöken. Mixa olja med vitlök, jalapeño, persilja och spenat. Sila genom en finmaskig sil. Vispa äggula, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt. Ställ i kylen fram till servering.

    2. 2.

      Ugnsbakad röding: Sätt ugnen på 100 grader.

    3. 3.

      Salta och gnid in fisken med olivolja. Lägg på en plåt med skinnet uppåt. Tillaga i ugnen tills fiskens innertemperatur är 45 grader. Dra av skinnet vid servering.

    4. 4.

      Smörslungad kål: Skär kålbladen i bitar, se till att skära bort den grova mittbiten. Skär purjolöken i skivor.

    5. 5.

      Koka upp saltat vatten. Lägg i kålen och purjolöken. Låt koka tills det mjuknat. Häll av en i sil.

    6. 6.

      Smält smöret i en panna. Tillsätt kål och purjolök. Vänd runt och tillsätt spenaten precis före servering.

    7. 7.

      Servering: Toppa rödingen med kål- och spenatblandningen samt jalapeñomajonnäs. Garnera med forellrom och krasse.

Är innehållet i detta recept olämpligt?