Ugnsbakad lax på rotfruktsbädd

Ugnsbakad lax på rotfruktsbädd

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
4 personer
Festligt, gott och lättlagat.
Fler recept på:
Citron, Dill, Potatis, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 4 morötter
    2. 3 palsternackor
    3. 3 sötpotatisar
    4. 3–4 msk olivolja
    5. 1 kuvert saffran à 1/2 g
    6. 3 msk finhackad persilja
    7. 100 g parmesan
    8. 1/2 röd chilifrukt
    9. 2 msk crème fraiche
    10. 2 msk fransk senap
    11. 2 msk finhackad dill
    12. salt, citronpeppar
    13. 4 laxfilébitar à 175 g
  1. Garnering

    1. lite dill

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Dela rotfrukter och potatis i lite större bitar.

    3. 3.

      Blanda olja, saffran och persilja.

    4. 4.

      Lägg rotfrukter och potatis på en plåt med bakplåtspapper. Häll saffransoljan över, vänd om noga. Rosta mitt i ugnen 25 minuter.

    5. 5.

      Dela osten i tärningar. Kärna ur och skär chilifrukten i mindre bitar. Mixa ost, chili, crème fraiche, senap, dill, salt och citronpeppar.

    6. 6.

      Putsa laxbitarna. Skär ett litet snitt i dem och fördela röran på varje bit.

    7. 7.

      Lägg laxen ovanpå rotfrukterna på plåten och stek vidare mitt i ugnen 10 minuter.

    8. 8.

      Garnera med dill vid serveringen.

Fler recept på:
Citron, Dill, Potatis, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?