Ugnsbakad lax med pepparrots-creme fraiche o dillstekt potatis

Ugnsbakad lax med pepparrots-creme fraiche o dillstekt potatis

Av:
25 min
4 pers
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 4 st portionsbitar fryst lax
    2. 1 tsk salt
    3. 1 krm nymald svartpeppar
    4. 2 dl creme fraiche
    5. 2 msk färskriven pepparrot
  2. Dillstekt potatis

    1. 400 g små kokta potatis
    2. 1 msk smör
    3. 80 g spenat
    4. 100 g färska sockerärter
    5. 1 msk hackad dill
    6. 1/2 tsk salt
    7. 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form o krydda med salt o peppar. Blanda creme fraiche o pepparrot o bred över laxbitarna. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min.

    2. 2.

      Dillstekt potatis: Stek potatisen i smör. Vänd i spenat, sockerärter o dill. Krydda med salt o peppar. Lägg upp potatisen på ett stort fatt o lägg på laxen. Garnera med citron o dill.

Är innehållet i detta recept olämpligt?