Ugnsbakad fisk med blomkålsmos

Ugnsbakad fisk med blomkålsmos

Av: / Foto: Anders Norrsell
70 min
4 personer
Potatismos blir nyttigare och godare, om man blandar i blomkål.
Fler recept på:
Dill, Potatis, Tomater, Blomkål, Citron, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 1 kg potatis, mjölig sort
    3. 400 g blomkål
    4. 1 dl mjölk
    5. 1 msk smält smör
    6. 1 tsk salt
    7. 1 krm svartpeppar
    8. 3 msk finhackad dill
  1. Bakad fisk

    1. 3 st schalottenlökar
    2. 200 g färsk spenat
    3. 700 g vit fisk, t ex torsk
    4. 2 kvistar dill
    5. 100 g körsbärstomater
    6. 1 msk smör
    7. 1/2 dl vitt vin
  2. Sås

    1. 2 dl mellangrädde
    2. 1 dl vitt vin
    3. 2 msk finhackad dill
    4. salt, peppar
    5. 1–2 msk maizenaredning för ljus sås
  3. Servering

    1. citronklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Skala och koka potatisen, ta rejält med vatten i kastrullen och när det återstår 8–10 minuter så stoppa ner blomkålen delad och ansad i små buketter. Koka tills blomkål och potatis är mjuk. Häll av vattnet och tillsätt mjölken lite i taget, smält smör, salt och peppar. Kör till ett mos med en elvisp. Tillsätt hackad dill.

    3. 3.

      Skala och finhacka löken. Ansa spenaten och fräs den blank, tryck ut all vätska. Lägg lök och spenat i en smord ugnsform. Lägg fisken ovanpå tillsammans med dillkvistar, tomater och smör. Salta och häll över vinet. Lägg ett smörgåspapper över och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

    4. 4.

      Häll grädde, vin och dill i en kastrull. Låt koka samman ca 5 minuter.

    5. 5.

      Red med maizena till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Servera fisken med moset, kokta grönsaker och citronklyftor.

Fler recept på:
Dill, Potatis, Tomater, Blomkål, Citron, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?