Ugnsbakad brieost med rostade kanelbröd

Ugnsbakad brieost med rostade kanelbröd

Av:
40 min
4 personer
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk strösocker
    2. 1 msk kanel
    3. 50 g smör
    4. 200 g baguette
    5. 1 liten rund brieost
    6. 3 msk råsocker
    7. 3 msk lönnsirap eller flytande honung
    8. 3 msk mandellikör, kaluha eller annan likör
    9. ½ dl rostade valnötter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Blanda strösocker och kanel. Skiva upp baguetten, bred på smör och strö över socker och kanelblandningen. Sätt in i ugnen till dess bröden fått färg.

    2. 2.

      Placera brieosten på ett ugnsfast fat och baka i ugnen i 15 minuter eller till dess osten börjar bli mjuk. Känn med fingrarna, den skall inte spricka.

    3. 3.

      Blanda råsocker, lönnsirap och mandellikör i en liten kastrull. Koka upp så att sockret löser sig. sänk temperaturen och låt sjuda under lock i 5 minuter eller till dess den börjar tjockna. Blanda ner valnötterna. Häll genast smeten över brieosten och servera med de rostade kanelbröden.

Är innehållet i detta recept olämpligt?