Tunnbrödssnittar med rökt älghjärta och pepparrot

Tunnbrödssnittar med rökt älghjärta och pepparrot

Av: / Foto: Åsa Dahlgren
15 min
8 stycken
Ett jättegott och enkelt drinktilltugg.
Annons

Ingredienser

    1. 1 mjukt rektangulärt tunnbröd Ⓛ
    2. ½ tub pepparrotsvisp Ⓛ
    3. 150 g älghjärta eller rökt renstek
    4. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Lägg tunnbrödet på en skärbräda och bred pepparrotsvisp över hela ytan. Skär älghjärtat eller rensteken i tunna skivor och lägg det ovanpå. Avsluta eventuellt med lite extra pepparrotsvisp.

    2. 2.

      Rulla ihop brödet till en rulle. Plasta in rullen och förvara den i kylen tills det är dags att servera. Det går också bra att göra tunnbrödsrullen i förväg och frysa in.

    3. 3.

      Skär rullen i skivor och lägg upp dem på ett fat. Garnera med persiljekvistar.

Tips från kocken

Om du har tillgång till älghjärta är det extra kul att använda det i snittarna. Annars går det bra med rökt renstek eller älgstek.
Är innehållet i detta recept olämpligt?