Tunnbrödsmacka med kantareller

Tunnbrödsmacka med kantareller

15 min
4 Portioner
En perfekt lunch eller picknick rätt!
Fler recept på:
Picknickmat, Kantareller, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 150 g gula kantareller
    2. smör till stekning
    3. salt och nymald svartpeppar
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 1 dl hackad persilja
    6. 2 st saltgurkor
    7. 4 st tunnbröd - hårda och runda
    8. 1 dl crème fraiche
    9. 1 dl hyvlad parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Ansa och rensa kantarellerna och stek dem i en generös klick smör. Finhacka vitlöken och låt den fräsa med någon minut. Salta och peppra.

    2. 2.

      Blanda i persiljan och tag pannan från plattan. Skiva gurkorna.

    3. 3.

      Bryt bröden i lite större bitar och bred crème fraiche på. Fördela kantareller och gurka på bröden. Toppa med hyvlad parmesanost, ev lite mer persilja och nymald svartpeppar.

Fler recept på:
Picknickmat, Kantareller, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?