Tryffelpasta med parmesan och spenat

Tryffelpasta med parmesan och spenat

Av:
20 min
6 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 2 Scharlottenlökar
    2. 2 Vitlökar
    3. Mat smör
    4. 6 dl Vispgrädde
    5. 1 tsk Salt
    6. 3 krm Svartpeppar
    7. 600 g fettuccini färsk
    8. 3 tsk Tryffelolja
    9. 100 g Parmesanost
    10. 100 g Spenat blad

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt grädde, salt och peppar och låt såsen småsjuda ca 5 min så att grädden kokar ner och får en krämig konsistens. Tillsätt tryffelolja och blanda runt.

    2. 2.

      Koka den färska pastan enligt anvisningar på förpackningen.

    3. 3.

      Blanda den kokta pastan med gräddsåsen och tillsätt färsk riven parmesanost och sköljd spenat. Blanda om väl och smaka av och krydda ev mer med salt, peppar och tryffelolja. Ät och njut!

Är innehållet i detta recept olämpligt?