Tryffelmousse med mandelspiral

Tryffelmousse med mandelspiral

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
6 personer
Smarrig tryffelmousse med mandelspiral.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Efterrätt, Jordgubbar
Annons

Ingredienser

    1. 150 g mörk choklad
    2. 1 1/2 dl vispgrädde
    3. ev 1 msk konjak
  1. Garnering

    1. färska jordgubbar och physalis
    2. mandelspiraler

Gör så här

    1. 1.

      Hacka chokladen.

    2. 2.

      Ge grädden ett uppkok och ta från värmen. Tillsätt chokladbitarna och rör om tills chokladen smält och konsistensen är slät. Smaksätt eventuellt med lite konjak. Ställ åt sidan att kallna till en krämig konsistens.

    3. 3.

      Vispa den krämiga chokladtryffeln till en ljus och porös konsistens. Spritsa eller klicka moussen i exempelvis dessertvinglas. Garnera gärna med färska jordgubbar,physalis och mandelspiraler, se recept härintill.

Är innehållet i detta recept olämpligt?