Tryffelcheesecake

Tryffelcheesecake

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
8 bitar
Riktigt smarrig tryffelcheesecake! Låt den stå i frysen minst 7 timmar innan servering.
Fler recept på:
Bakelser, Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 200 g digestivekex
    2. 75 g smör
  1. Fyllning

    1. 3 st ägg
    2. 200 g färskost
    3. 1 dl strösocker
    4. 1 msk vaniljsocker
    5. 3 dl vispgrädde
    6. 200 g mjölkchoklad
  2. Chokladtryffel

    1. 200 g mjölkchoklad
    2. 1/2 dl vispgrädde
    3. 3 msk smör
  3. Garnering

    1. skinnfria apelsinklyftor
    2. mynta eller citronmeliss

Gör så här

    1. 1.

      Smula kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda ner det. Smöra en springform, ca 24 cm i diameter, och kläm fast ett smort bakplåtspapper i botten.

    2. 2.

      Tryck ut kexblandningen i formen.

    3. 3.

      Dela äggen i gulor och vitor.

    4. 4.

      Blanda ner färskost, socker och vaniljsocker med äggulorna. Vispa grädden och vänd ner den.

    5. 5.

      Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Riv chokladen och blanda ner. Fördela smeten i formen och släta till. Täck med folie och ställ kakan i frysen.

    6. 6.

      Dela chokladen i bitar. Värm grädde och smör under omrörning. Häll blandningen över chokladen och tills den smälter. Låt svalna i kylen.

    7. 7.

      Bred chokladen över kakan, täck med folie och ställ in i frysen igen ca 7 timmar.

    8. 8.

      Ta fram kakan 15-20 minuter innan servering. Garnera med fileade apelsinklyftor och lite mynta.

Fler recept på:
Bakelser, Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?