Smula kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda ner det. Smöra en springform, ca 24 cm i diameter, och kläm fast ett smort bakplåtspapper i botten.
Tryck ut kexblandningen i formen.
Dela äggen i gulor och vitor.
Blanda ner färskost, socker och vaniljsocker med äggulorna. Vispa grädden och vänd ner den.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Riv chokladen och blanda ner. Fördela smeten i formen och släta till. Täck med folie och ställ kakan i frysen.
Dela chokladen i bitar. Värm grädde och smör under omrörning. Häll blandningen över chokladen och tills den smälter. Låt svalna i kylen.
Bred chokladen över kakan, täck med folie och ställ in i frysen igen ca 7 timmar.
Ta fram kakan 15-20 minuter innan servering. Garnera med fileade apelsinklyftor och lite mynta.