Tryffelbiskvier i långpanna

Tryffelbiskvier i långpanna

Av:
40 st
Att baka biskvier kräver lite pyssel men i långpanna går det mycket snabbare och enklare. De här är fyllda med len chokladtryffel. https://recept.se/recept/tryffelbiskvier-i-langpanna
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 750 g mandelmassa
    2. 3/4 dl strösocker
    3. 3 st äggvitor
  2. Chokladtryffel

    1. 3 dl vispgrädde
    2. 2 tsk honung
    3. 550 g ljus choklad hackad
    4. 75 g smör, mjukt
  3. Garnering

    1. 400 g mörk choklad
    2. 1,5 tsk smör, mjukt
    3. strössel nonpareille

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Riv mandelmassan. Blanda med socker och äggvita. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, 15–20 min. Låt svalna.

    3. 3.

      Tryffel: Koka upp grädde och honung. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen. Låt smälta under omrörning. Klicka i smöret. Rör samman till en slät blandning. Låt stelna till en bredbar konsistens. Bred den på bottnen. Låt stå kallt.

    4. 4.

      Garnering: Smält chokladen. Rör i smöret. Låt svalna. Häll det ovanpå fyllningen. Garnera med strössel. Låt stelna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?