Triss i choklad

Triss i choklad

Av: / Foto: Pontus Ferneman
120 min
12 bitar
Chokladälskarens dröm!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 1 msk kakao
    3. 100 g smör
    4. 15 st digestivekex
    5. 1 msk kakao
  1. Fyllning 1

    1. 2 st gelatinblad
    2. ¾ dl vispgrädde
    3. 150 g hackad vit choklad
    4. 200 g färskost, tex philadelphiaost
  2. Fyllning 2

    1. 2 st gelatinblad
    2. 2 dl vispgrädde
    3. 150 g hackad mörk choklad
    4. 250 g färskost, tex philadelphiaost
  3. Garnering

    1. kakao
    2. physalisbär

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en mixer. Mixa till en smulig blandning tillsammans med smör och kakao. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min. Låt svalna.

    2. 2.

      Fyllning 1: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 min. Koka upp grädden, ta den från värmen. Rör ner chokladen och låt den smälta. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning i chokladblandningen. Tillsätt färskosten. Häll fyllningen ovanpå bottnen. Ställ in i kylen och låt stelna, ca 30 min.

    3. 3.

      Fyllning 2: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Låt hälften av grädden koka upp, ta den från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning i chokladblandningen. Tillsätt färskosten. Vispa resten av grädden och vänd ner den. Häll fyllningen ovanpå den vita fyllningen. Ställ in i kylen och låt stelna, ca 1 tim.

    4. 4.

      Garnering: Sikta över kakao och dekorera med physalis.

Tips från kocken

Gör ett vackert mönster i chokladfyllningen genom att försiktigt dra en gaffel runt på toppen innan den ställs i kylen.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag
Är innehållet i detta recept olämpligt?