Treveckorssallad

Treveckorssallad

Av:
10 port
Håller ca 2-3 veckor i kylen.
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg vitkål
    2. 800 g morötter
    3. 1/2 purjolök eller rödlök
    4. 1 röd paprika
    5. 1 grön paprika
  1. Dressing

    1. 1,5 dl äppelcider- eller vitvinsvinäger
    2. 0,5 dl rapsolja
    3. 0,5 dl olivolja
    4. 1 msk salladskrydda
    5. 1 msk salt eller örtsalt

Gör så här

    1. 1.

      Strimla alla grönsaker (gärna med en mandolin) och lägg i en stor bunke.

    2. 2.

      Koka upp alla ingredienserna till dressingen i en kastrull under omrörning.

    3. 3.

      Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda.

    4. 4.

      Täck noggrant och låt stå i kylen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?