Tre sorters ostpaj med bacontopp

Tre sorters ostpaj med bacontopp

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
4 personer
Recept på paj fylld med tre sorters ost och bacon.
Fler recept på:
Paj
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 150 g smör
    3. 2 msk kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 1 dl kesella
    2. 3 ägg
    3. 2 dl vispgrädde
    4. 3 msk finhackad persilja
    5. 1 1/2 dl riven parmesan
    6. 140 g Kvibille gräddädel, tärnad
    7. 3 dl riven lagrad ost t ex Västerbottensost eller
    8. cheddar
    9. 140 g bacon
  3. Garnering

    1. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Mixa mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila kallt ca 10 minuter. Tryck eller kavla ut degen i 4 smorda portionsformar, 10–12 cm i diameter. Nagga och förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter.

    3. 3.

      Lägg kesellan i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör mellan varje ägg. Tillsätt grädde lite i taget, rör om försiktigt. Tillsätt riven ost och finhackad persilja. Häll fyllningen i de förgräddade pajskalen. Lägg ner ädelostbitarna.

    4. 4.

      Stek baconet lätt ca 2 minuter, det ska inte få färg. Låt rinna av på hushållspapper och toppa sedan pajerna med det.

    5. 5.

      Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20–25 minuter tills de stannat helt och fått fin färg. Garnera med persilja.

Fler recept på:
Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?