Sätt ugnen på 225 grader.
Mixa mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila kallt ca 10 minuter. Tryck eller kavla ut degen i 4 smorda portionsformar, 10–12 cm i diameter. Nagga och förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter.
Lägg kesellan i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör mellan varje ägg. Tillsätt grädde lite i taget, rör om försiktigt. Tillsätt riven ost och finhackad persilja. Häll fyllningen i de förgräddade pajskalen. Lägg ner ädelostbitarna.
Stek baconet lätt ca 2 minuter, det ska inte få färg. Låt rinna av på hushållspapper och toppa sedan pajerna med det.
Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20–25 minuter tills de stannat helt och fått fin färg. Garnera med persilja.