Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

Av: / Foto: Ragnar Ómarsson
40 min
4 personer
Trattkantarellsoppa går att servera både som förrätt eller varför inte som en lyxigare lunch?
Fler recept på:
Soppa, Kantareller, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 12 dl färska trattkantareller
    2. 3 msk smör
    3. 1 st liten hackad gul lök
    4. 2-3 msk konjak
    5. 5 dl grönsaksbuljong
    6. 1 msk japansk soja
    7. 3 dl grädde
    8. 2 tsk dijonsenap
    9. lite salt och peppar
    10. persilja till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Stek all svamp utom ca 2 dl i hälften av smöret.

    2. 2.

      Fös svampen åt sidan i pannan och lägg i resten av smöret och löken och fräs ytterligare några minuter.

    3. 3.

      Häll över konjaken och rör om.

    4. 4.

      Häll i buljongen, sojan, grädden och senapen. Koka upp och låt sjuda ca 12 minuter.

    5. 5.

      Mixa soppan och smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mera konjak.

    6. 6.

      Stek resterande 2 dl svamp och använd som garnering tillsammans finklippt persilja.

Fler recept på:
Soppa, Kantareller, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?