Toscasnäckor

Toscasnäckor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
150 min
44 st
Lyxbullar med knäckig tosca på toppen!
Fler recept på:
Bullar
Annons

Ingredienser

  1. Grunddeg

    1. 50 g jäst
    2. 4 dl mjölk (rumstemp)
    3. 1 dl strösocker
    4. ½ tsk salt
    5. 11–12 dl vetemjöl
    6. 150 g mjukt smör
  2. Fyllning

    1. Ugn 250°
    2. 150 g mjukt smör
    3. 3 msk strösocker
    4. 75 g hackade hasselnötter
  3. Toscaglasyr

    1. 100 g smör
    2. 75 g mandelspån
    3. 75 g grovt hackade hasselnötter
    4. 1½ dl strösocker
    5. 3 msk vetemjöl
    6. 3 msk mjölk
  4. Pensling

    1. 1 st ägg

Gör så här

    1. 1.

      Grunddeg: Smula ner jästen i en skål. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt socker, salt och ca hälften av mjölet.

    2. 2.

      Klicka i det riktigt mjuka smöret och blanda till en deg. Tillsätt det mesta av det resterande mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i minst 1 timme.

    3. 3.

      Dela degen på mitten. Kavla ut till två rektanglar (à 50x20 cm).

    4. 4.

      Fyllning: Blanda ingredienserna. Bred fyllningen på degen. Rulla samman från långsidan och skär varje rulle i ca 22 bitar. Lägg i formar. Låt jäsa ca 40 min.

    5. 5.

      Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen ca 4 min.

    6. 6.

      Toscaglasyr: Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp på svag värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Fördela glasyren på bullarna och grädda dem ytterligare 3–4 min.

Fler recept på:
Bullar
Är innehållet i detta recept olämpligt?